SÁRINVEST Szolgáltató Kft. 1097 Budapest Drégely u. 17. 4/11, Tel: (1) 216 5109, Fax: (1) 215 2952
Mobil: (30) 921 8609, E-mail: sarinvest@upcmail.hu, Adószám: 11862044-2-43, Bankszámlaszám: 11709002-20588313
 
Energetika
 
 
 
 
 
 
 
 
  SÁRINVEST Kft.
  1097 BUDAPEST
  Drégely u. 17. 4/11.
  Tel: (1) 216 5109
  Fax: (1) 215 2952
  Mobil: (30) 921 8609
 
 
 
 

Uniós pályázat ERP-rendszerek fejlesztésére

Megnõtt a kereslet azon szoftverek iránt, melyek segítségével hatékonyabbá válhat a logisztika, az értékesítés, valamint a pénzügyi elszámolás tranzakciója. Az ERP-rendszerek (enterprise resource planning) olyan modulokból felépülõ alkalmazások, melyek szoftveres megoldást kínálnak a termelés, a logisztika, az értékesítés, az emberi erõforrás-gazdálkodás és a pénzügyi elszámolás tranzakcióinak valós idejû, egységes és integrált kezelésére.

Az uniós csatlakozásnak és a kiírt pályázati lehetõségeknek köszönhetõen a szakemberek szerint megnõtt a kereslet az ERP-megoldások iránt. Mivel a kimondottan az ERP-rendszerek bevezetésére és bõvítésére kiírt pályázatok meglehetõsen kemény feltételeket szabnak a pályázóknak, leginkább a közepes vállalatok engedhetik meg maguknak, hogy belevágjanak ERP-fókuszú fejlesztésekbe - írja a Napi Gazdaság.

Az érdeklõdés a kisvállalatoknál is nagy - talán még nagyobb, mint a közepes vállalatoknál -, de a pályázat keretei nem az õ méreteikre szabottak. Sokan a kiírásban szereplõ minimális projektösszegnek a felét sem tudják kigazdálkodni, ezért eleve reménytelen számukra a pályázás, a szükséges cash flow biztosítása. Tehát az elmúlt idõszakban elsõsorban a közepes méretû vállalatok körében terjedtek örvendetes mértékben az ERP-megoldások.

A pályázatok, ahogy a GVOP 4.1 is, ami az ERP-rendszerek bevezetését támogatja, hasznos segítség a kkv-knek - mondta el a Napi Gazdaságnak Weiszbart Zsolt az IFS magyarországi leányvállalatának ügyvezetõ igazgatója. Annak ellenére azonban, hogy az elmúlt két évben folyamatosan azt lehetne hallani, hogy tanuljunk meg pályázni, a vállalatok többsége most kezd ébredezni.

Sajnos azonban a pályázatok lebonyolítása, kiírása sem mindig szakszerû - vélekedik Weiszbart. Hosszú távon nem tartható fenn, hogy a támogatást elnyert cégekkel folyamatosan csúszik a szerzõdés megkötése. Problémát jelent az is, hogy a kkv-k nem tudják teljesen magukra vállalni a projektek finanszírozását, és ha a támogatások kifizetése késik, az komoly likviditási gondokat eredményezhet - írja a Napi Gazdaság.

Mint azt Kiss Piroska az LLP Budapest értékesítési tanácsadója a Napi Gazdaságnak elmondta, a kisvállalatoknál egyértelmûen a pénzhiány az oka, hogy nem vágnak bele a pályázatok kapcsán a fejlesztésekbe. Véleménye szerint az ERP-rendszerek gyorsabb elterjedését a pályázati összeg mértékének megváltoztatásával vagy szegmentálással lehetne elérni.

A
szakember szerint a kisvállalkozásoknak olyan, az eddigiektõl eltérõ pályázatot kellene kiírni, amelyek az õ igényeiknek és méreteiknek megfelelõ feltételeket kíván meg.

2005.08.10. 08:51

A teljes cikk: Uniós pályázat ERP-rendszerek fejlesztésére

Vissza a cikkek listájához


AZ ITT TALÁLHATÓ DOKUMENTUMOK ÉS MINDEN EHHEZ KAPCSOLÓDÓ MÁS DOKUMENTUM CSAK TÁJÉKOZTATÁSI CÉLOKAT SZOLGÁL. A dokumentumokban található információk nem értelmezhetõk a honlap tulajdonosának bárminemû kötelezettség vállalásaként és a honlap tulajdonosa nem tudja garantálni az információk pontosságát a publikálás dátuma után.
A HONLAP TULAJDONOSA SEM SZAVATOSSÁGI, SEM JÓTÁLLÁSI KÖTELEZETTSÉGET NEM VÁLLAL EZEN DOKUMENTUMOKRA, INFORMÁCIÓKRA. A felhasználó vállalja a teljes felelõsséget a dokumentum információinak felhasználásáért.


 
 

 
 
 
 
 
 
2805
 
2012. 10. 24.
 
 
     
  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy még több hasznos tanácsot és
információt küldhessünk Önnek a vállalatirányítási rendszerekről.